Ознака: деминирање

Жените што ги расчистуваат мините на Исламската држава не знаат за...

Исламската држава постави мини низ областа Синџар во Ирак, раселувајќи ја заедницата Језиди. Сега група жени го расчистува патот за враќањето на нивниот народ Зад...

Целосно деминирање до крајот на 2025 година

Во Босна и Херцеговина се наоѓаат од 75.000 до 80.000 мини на два отсто од целата територија, а од овие експлозивни направи се загрозени...