Ознака: Делчево.

Докторка им издала лажни потврди за да можат да се движат...

Лекарка од Делчево им издала лажни потврди на четири лица за да може да се движат за време на полицискиот час. Против неа е...

Нови парковски канти и контејнери за селекција на отпад

Делчево Делчево доби 32 парковски канти, шест контејнери за селекција на отпад и опрема за видеонадзор на две локации, за контрола и зачувување на урбаната...

Простор во центарот на градот ќе добие нов лик

Во Делчево започна уредувањето на површината од стариот градски пазар. Просторот во центарот на градот, кој досега личеше на депонија, ќе добие нов лик....

Изградба на пристапни рампи на мост на реката Брегалница

Во Делчево интензивно се работи на изградбата на пристапните рампи на првиот пешачки мост на реката Брегалница. Во согласност со проектот, пристапните рампи на...

Германска донација – машина за чистење канализација

Општината Делчево доби донација од германската амбасада машина за одзатнување и чистење канализација, вредна седум и пол илјади евра. Јавното комунално претпријатие на оваа...

Подготвителни зафати за изградба на градска капела

Делчево Со дислокација на подземната инфраструктура на парцелата предвидена за градба, кај градските гробишта во Делчево, започнаа подготвителните работи за изградба на градска капела. Инвестицијата...

Се гради крак од канализација во населеното место Град

Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од одводна канализација во населеното место Град. Како што истакнува директорот на ЈКП...

Неделата е неработна ако дозволат газдите

Неодамна стотина текстилни работници од Штип, Кочани, Пробиштип и од Делчево преку протести упатија порака до Владата и до државните институции да донесат закони...

Изложба на олдтајмери во Делчево

Во организација на Здружението ,,Кралеви на патиштата”, во Делчево се одржа четврта изложба на олдтајмери. На популарното ,,Ретрокар шоу – Делчево 2019″, учествуваа над...

Пендаровски: Поделбите не смеат да продолжат

Кандидатот за претседател Стево Пендаровски по обраќањето пред граѓаните на Берово продолжи со митинг и во Делчево. Пред граѓаните Пендаровски зборуваше за отворените проблеми...