Ознака: делта вид

Делта-сојот го прави невозможно постигнувањето на колективен имунитет?

Делта-сојот на коронавирусот ги намали сите шанси за постигнување колективен имунитет, е заклучија британските експерти, меѓу кои е вклучен шефот на тимот за развој...

Европа „сурфа“ на четвртиот бран, мачејќи се да одржи рамнотежа

Европа учи како да живее со коронавирусот, но одредени држави избираат различни начини во нивниот обид да се вратат во нормала, пишува „Политико“. Бројот на...

СЗО: Делта-сојот регистриран во 124 држави

Бројот на земји и територии во кои циркулира позаразниот делта-сој на коронавирусот е зголемен за уште седум од 13 јули, па сега е регистриран...

Делта-сојот потврден кај двајца српски државјани

Српското министерство за здравство објави дека делта варијантата на коронавирусот е откриена во Србија кај двајца граѓани на оваа земја. Според министерството, станува збор за...

Делта-видот потврден на Косово

На Косово се регистрирани двајца заболени со делта-видот на коронавирусот, објави денеска косовското Министерство за здравство. - Од вкупно 22 позитивни примероци испратени до Институтот...

Делта-видот е на пат да стане доминантен во светот

Предупредувања од Глобалната здравствена организација Делта-сојот на ковид-19, кој првпат беше откриен во Индија, полека станува доминантен вид коронавирус во светот, објави Светската здравствена организација...

СЗО: Делта видот е на пат да стане доминантен во светот

Делта сојот на ковид-19, кој за првпат беше откриен во Индија, полека станува доминантен вид на коронавирус во светот, објави Светската здравствена организација (СЗО). Велика...