Ознака: Делта-варијанта

Ќе остане ли делта сојот последната опасна супер-варијанта на коронавирусот?

Во втората половина на 2020 година, епидемиолозите почнаа да забележуваат  загрижувачки феномен познат како вирусна рекомбинација, во која различни варијанти на ковид-19 разменуваа и...

Расте бројот на новозаразени во Словенија, епидемиолозите стравуваат од делта-варијантата

Во Словенија минатата недела се регистрирани 390 нови случаи на зараза со коронавирус, речиси двојно повеќе од претходната недела, па епидемиолозите предупредуваат на потенцијални...

Делта-варијантата на вирусот САРС-КоВ-2 почна да доминира над другите

Варијантата делта, претходно позната како индискиот вид на ковид-19, забрзано се шири низ Стариот Континент. Таа стана доминантна во Обединетото Кралство, Португалија, Германија, но...