17.7 C
Skopje
25.8.2019 - 7:18

Ознака: дело

Рендген откри слика под славно дело на Пикасо

­Уште во 1992 година се откриени облици на пејзаж што се крие под легендарната слика „Стуткан просјак“ на славниот шпански кубист Пабло Пикасо, а...

Ние сме граѓани на светот, а Македонија ми е инспирација

Петре Николоски, скулптор Неговото дело „Бесконечност“ е изложено како завршна активност за годинава во рамките на 70-годишниот јубилеј на Националната галерија на Македонија, еден од...