Ознака: дела

Дела на Сашо Поповски во галеријата „Ел Греко“

Во галеријата „Ел Греко“, вечерва, во 19 часот, ќе се отвори изложба на Сашо Поповски. Сашо Поповски во периодот од 1991 до 1996 година...

Делата на уметниците изложени во срцето на Старата чаршија

Со исклучителна изложба на создадените дела на десетте ликовни уметници од Македонија и од неколку земји од светот во хотелот „Арка“ се затвори 14-та...

Дела од збирката на институтот „Курто“ тргнаа за Јапонија

Моне, Мане, Сезан, Дега, Гоген, Сера... накратко, ремек-делата на импресионизмот и на постимпресионизмот од вредната збирка на институтот „Курто“ во Лондон тргнаа на турнеја...

Делата на Хоусего – од застрашувачки големи до деликатно ситни

Едно од делата на Хоусего, бронзената „Фигура што чекори 2“ (Дух), е поставено на отворено, во средината на фонтаната што се наоѓа пред самиот...

Јапонските галеристи се интересираа за моите дела

Јана Манева Чупоска, уметница Јана Манева Чупоска се претстави на „Арт фер Токио“ со циклусот „Портретирани сеќавања“, а деновиве доби и покана да учествува на...

Изложба на дела од деца со аутизам во галеријата Чифте амам  

Уметнички творби на деца со аутизам се претставени на изложба во Чифте амам, резултат на креативните работилници кои Националната галерија таму ги организираше шест...

Изложбa на дела на Златко Бојковски во КИЦ

Вечерва, во 20 часот, во Културно-информативен центар - Скопје ќе се отвори изложбата „100 години потоа“, скулптури и слики од Златко Бојковски. Ќе бидат изложени...

Отворено ателје за реставрација на делата на Хемингвеј

Американската невладина организација „Фарма за стража“ и кубанските институции отвориле ателје за реставрација на наследството на американскиот писател Ернест Хемингвеј во време на силни...

Дуња Иванова ќе изведе дела од Јан Тирсен

Солистички концерт посветен на звукот на современиот француски композитор Јан Тирсен на пијанистката Дуња Иванова ќе се одржи вечерва, во 20 часот, во Музејот...

Композиторите останаа без единствениот подиум за своите дела

Композиторката Дарија Андовска ја нарекува скандалозна одлуката на Министерството за култура да не го поддржи најстариот и единствен фестивал за современа музика „Денови на...