Ознака: дезинфекција

Населбата Баир светната и дезинфицирана

Баирот, особено на потегот на улицата Козјак, откако паметат и највозрасните баирчани, никогаш не бил почист. Ѓубрето и депониите се веќе минато, а околните обраснати...

Хонгконг тестира кабини за дезинфекција на патниците

Аеродромот во Хонгконг тестира кабина што целосно ги убива сите вируси, вклучувајќи го и коронавирусот на кожата, за само 40 секунди. Доволно е патникот...

„Плодност“ во Битола пред влезот постави „тунел“ за дезинфекција

Болницата „Плодност“ во Битола, пред влезот во болницата постави „тунел“ за дезинфекција. Преку овој „тунел“ за дезинфекција, покрај пациентите мораат да поминат и сите вработени...

Дезинфекција во населените места во Прилеп

Во насока на заштита на здравјето на граѓаните од целата територија на општината, вчера и денеска Општина Прилеп спроведе акција за дезинфекција во населените...

Се дезинфицираа верски објекти и установи во Кичево

За да го спречат натамошно ширење на коронавирусот, претставници на АРМ извршија дезинфекција на повеќе објекти кои ги користат, како и простории во јавни...

Руска компанија направи робот за дезинфекција на простории

Руската компанија „НТИ Аутонет“ направи робот за дезинфекција на простории. Роботот може да ги дезинфицира просториите самостојно или управуван од далечина, поради што неговата употреба...

„Санитарна јама“ на влезот од Ресен за Битола

Денеска на влезот од Ресен за Битола, над бензиската пумпа на „Макпетрол“ е монтирана „санитарна јама“ за дезинфекција на сите патнички и товарни возила...

Откриени фалсификувани средства за дезинфенција на пазарот

За пет дена, Државниот пазарен инспекторат затворил 20 угостителски објекти во повеќе градови, констатирал дека се продавале фалсификат средства за дезинфекција, утврдил зголемување на...

Поставени два пункта за дезинфекција на возилата кои влегуваат во Штип

Денеска се ставени два од три пункта за дезинфекција на возилата кои влегуваат во општина Штип. Тоа се влезот од Скопје кон Штип кај Републичката...

Се дезинфицира болницата „Плодност“

По добивањето на негативните резултати од тестовите на дел од вработените, стручни лица на Центарот за јавно здравје денеска почнаа со дезинфекција на приватната...