Ознака: Дезинсекција

Почна дезинсекцијата против комарците во Битола

Денеска Центарот за јавно здравје почна со дезинсекција за уништување на ларвите на комарците на подрачјето на Општина Битола. Запрашувањето ќе се врши во претпладневните...

Вонредна дезинсекција против комарците во Битола

Центарот за јавно здравје во Битола за понеделник најави вонредна превентивна дезинсекција за уништвање на комарците. Ваквата вонредна дезинсекција се прави поради неповолните временски и...

Прва дезинсекција во југоисточниот плански регион

Радовиш Првото прскање против возрасни форми на комарци веќе почна, а ќе продолжи и денеска. Во периодот од 19 до 2 часот ќе се прска...

СКОПСКО – инфо

Нов тро­то­ар на ули­ца­та Ван­гел Ди­ну во Влае Но­ва пе­шач­ка зо­на де­но­ви­ве ин­тен­зив­но се гра­ди на ули­ца­та Ван­гел Ди­ну во на­сел­ба­та Влае. Еки­пи­те ан­га­жи­ра­ни од...

Петта дезинсекција, а комарците напаѓаат

Некои скопјани не престануваат да се жалат на каснувањата од комарци и поставуваат прашање со какво средство прскаше летово градот Скопје и колку е...

Утре и задутре трето прскање против комарци

Третата фаза од авионската и од терестичната дезинсекција на подрачјето на Скопје против возрасни форми на комарци ќе почне утре. Уништувањето на комарците од...

Дезинсекција и дератизација денес во Oпштина Кичево

Во периодот од 8 до 16 часот, во општина Кичево се изврши ларвицидна дезинсекција, при што беа третирани застојни води со цел уништување на...

Дали и годинава ќе нѐ јадат комарците?

Лани доцнеше дезинсекцијата, а и годинава останува да се види Претходната година не беше пријатна за жителите на Скопје поради големиот број комарци, за што...

Од петок нова дезинсекција против комарци во Скопје

Авионска дезинсекција против ларви и возрасни комарци во Скопје ќе се врши во петок и сабота, а терестична дезинсекција од недела до четврток, соопшти...

Авионска дезинсекција против комарци викендов

Авионска дезинсекција против возрасни форми комарци ќе се изврши на 11 и на 12 август (сабота и недела) во раните утрински часови, а терестична...