14.8 C
Skopje
13.7.2020 - 1:45

Ознака: Деескалација

Деескалација на трговската војна меѓу САД и Кина

САД ја сменија одлуката за именување на Кина како валутен манипулатор, која беше донесена лани во август, додека двете земји работат на деескалирање на...

Пет причини зошто не е завршена кризата помеѓу САД и Иран

И покрај сегашната деескалација на ситуацијата, не е променет ниту еден од основните фактори што ги доведоа двете земји до работ на отворен воен...