8.8 C
Skopje
19.10.2021 - 23:06

Ознака: ДЕДО МУСТАКЛИЈА

Од бележникот на Трајче Кацаров

МОЈОТ ДЕДО МУСТАКЛИЈА Наутро кога ќе се разбуди, кашлајќи им ја краде песната на петлите. Ќе ја откачи месечината од мустаците и на тие исти мустаци ќе го закачи сонцето. Така, сјајниот...