Ознака: девизи

Расте приливот на девизи од туризмот

Во третиот квартал на 2019 година е регистриран поголем девизен прилив од туризмот за 4,77 отсто, за разлика од истиот периодот минатата година, соопштуваат...

Одливот на девизи намален, опременоста на војската зголемена

Колку Македонија би можела да купува оружје и да набавува воена технологија од сојузниците користејќи ги офсет-аранжманите. Што значи овој тип плаќање во контекст...

Зурли, тапани, девизи и понекој рафал

Во првиот град на Вардар - Гостивар, горнополошките и долнореканските села, и летово сѐ е во знакот на печалбарите, кои годишните одмори ги минуваат...

Пронајдени 80 илјади евра кај патник кој сакал да лета за...

Во текот на минатите две недели, царинските службеници открија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани  девизи, автоделови, ремени за...