21.9 C
Skopje
23.10.2019 - 18:16

Ознака: Дебарско

Пожарникарите се борат со зачестените пожари во Дебарско

Бројот на пожарите во Дебарско е рапидно зголемен. Само вчера, Територијалната противпожарна единица интервенирала во гаснење на три големи пожари. - Пожарите беа во атарот...

Туберкулозата пополека се искоренува во Дебарско

Во дебарскиот регион полека се искоренува туберкулозата. На ваков заклучок наведуваат податоците од Антитуберкулозниот диспанзер во Дебар, кој ја покрива и општина Центар Жупа. –...

Во Дебарско нема коледари, но има суројчари

Во поширокиот дебарски регион, според наследената традиција, нема коледарчиња за Бадник, но затоа за Василица има деца суројчари. Тие во рацете држат, како што се...