Ознака: дебарско езеро

Рачна бомба откриена на брегот на Дебарско Езеро

Рачна бомба од Втората светска војна е пронајдена на брегот на Дебарското Езеро, кај месноста Венец. Како што соопштија од СВР-Охрид, вчера во 13.35 часот,...

На Дебарско Езеро и годинава ќе има спасувачи на вода

На брегот на Дебарското Езеро, во делот кај градската плажа, каде во летниот период има и најголема посетеност стартуваше екипата спасувачи на вода. Екипата ја...

„Дебарското Езеро“ преполно, водата се прелева

Поради зголемениот дотек на вода од реките Радика, Гарска Река и Црн Дрим, но и од другите локални притоки, акумулацијата „Дебарско Езеро“ е преполна...