-1.2 C
Skopje
25.1.2022 - 15:40

Ознака: двојно државјанство

Црна Гора ќе им дава двојно државјанство на Србите

Црна Гора, по 12 години, најпосле би можела да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, истакна премиерот Здравко Кривокапиќ. Информацијата...

Економските мотиви се пресудни за барање двојно државјанство

Последните податоци на Евростат покажуваат дека македонските граѓани, најголем број државјанства од Бугарија (3.637) добиле во 1998 година, по што нагло се намалува статистичкиот...