16 C
Skopje
19.9.2018 - 9:34

Ознака: Даунов синдром

Шведската полиција уби маж кој со себе носел пиштол играчка

Шведската полиција во центарот на Стокхолм уби маж со Даунов синдром, кој со себе носел пиштол играчка, јавија локалните медиуми. Полицијата отворила оган врз 20-...

Штафета на еднаквоста во Струмица

Во организација на здружението за помош и поддршка на лицата со Даунов синдром „Вера“, во неделата попладне во Струмица се одржа првата штафета на...

Прирачник за танцување за децата со Даунов синдром

На Факултетот за музичка уметност-Скопје денеска ќе биде промовиран прирачник кој беше подготвен како дел од проектот „И јас сакам да бидам балерина“, поддржан од...

Одбележан Светскиот ден на лицата со Даунов синдром и Денот на...

Светскиот ден на лицата со Даунов синдром и Денот на пролетта, денеска во Прилеп беше одбележан со засадување на цвеќиња и триесет садници во...

Светски ден на лицата со Даунов синдром

Со презентацијата на резултатите од проектот „И јас можам да бидам балерина“ денеска во Кинотека на Македонија во Скопје ќе биде одбележан 21 Март,...