18 C
Skopje
20.9.2018 - 1:09

Ознака: данок

Неброени давачки го оптоваруваат стопанството

Во согласност со анализите и истражувањата од спроведената анкета потврдено е веќе претходно изнесеното, односно од година на година значително расте оптоварувањето на компаниите...

Роналдо мора да плати казна 20 милиони евра, во спротивно му...

Напаѓачот на Реал Мадрид, Кристијано Роналдо е блиску до склучување договор со даночните власти во Шпанија за плаќање на одредена сума по што би...

Град Скопје воведува приемни денови за даночни прашања

Град Скопје соопшти дека во бараката број 15 (даночни одделенија) почнувајќи од 7 мај (понеделник) се воведуваат два приемни дена (вторник и петок) во...

Прогресивниот данок би ја поттикнал сивата економија

Македонија сѐ уште не ги исцрпила позитивните ефекти на рамниот данок, кој, пак, дејствува мотивирачки врз странските инвеститори, што значи дека сѐ уште е...

Прогресивна папазјанија (2)

Не е спорно дека во земјата има голема социјална нееднаквост и дека се потребни мерки за социјална правда. Дали првиот чекор за праведност е...

Цените за престој повисоки поради нов данок

Од половина евро до четири евра, во зависност од видот на сместувањето, ќе бидат повисоки цените во Грција во изнајмените апартмани и хотелите, поради...

Прогресивна папазјанија

Дали не треба да биде првиот чекор да почнат да плаќаат данок тие што воопшто не плаќаат - учесниците во неформалната економија? Откако минатата седмица...

Заев: Данокот не може да биде ист за плата од 10.000...

Не треба да се плашиме од ниту една реформа што ќе биде исцрпена со дебата. Персоналниот данок на доход е владина програма, а тоа...