7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 4:20

Ознака: Дамјан Манчевски

Манчевски објави реформи кои ќе бидат од корист за граѓаните

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска имаше свое обраќање на конференцијата „Како понатаму? Реформите во јавната администрација по јунскиот Европски совет“. Тој...

Ниту административците сакаат да заминат ниту бизнисмените ги бараат

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски вели дека јавноста не ја разбрала добро намерата и затоа веднаш ја нападнала, без да ги...

Административците ќе можат да пријават притисоци за време на изборната кампања

Вработените во јавната администрација од денеска ќе можат да пријават евентуален притисок на работното место за време на претстојната кампања за претседателските избори на...

Дигитализација на услугите за поефикасна јавна администрација

Модерна јавна администрација насочена кон граѓаните, да се скрати времето на чекање за потребен документ, дигитализација на поголем број услуги, како и воведување електронски...

Манчевски: Дигитализација на услугите за поефикасна јавна администрација

Модерна јавна администрација насочена кон граѓаните, да се скрати времето на чекање за потребен документ, дигитализација на поголем број услуги, како и воведување електронски...

Манчевски: Законот за висока раководна служба ќе биде „болен“ само за...

Новиот закон за висока раководна служба за чија нацрт верзија денеска почна јавна расправа треба да го разграничи политичкото именување и професионалната раководна служба,...

Специјална комисија ќе ги контролира државните вработувања

Агенцијата за администрација наскоро ќе воведе специјална комисија за ревизија на која било постапка за вработување за која постои сомневање, најави вчера министерот за...

Документите од хартија наскоро ќе бидат минато

Документите од хартија наскоро ќе можат да бидат заменети со електронски кои ќе се добиваат само со неколку кликови. Секој граѓанин ќе може електронски...

Манчевски: За кибер-безбедност да се инвестира во опремување и јакнење на...

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, кој учествува на глобалната конференција за кибер-безбедност во Лондон, на панелот посветен на националниот и регионалниот прогрес...

Манчевски: Неколку дена пред Конгресот на СДСМ ќе биде познат кандидатот...

Кандидатот за претседател на Република Северна Македонија, кој ќе го поддржи СДСМ и коалиционите партнери ќе биде познат на јавноста неколку дена пред конгресот...