2.8 C
Skopje
7.12.2021 - 13:33

Ознака: Дамјан Манчевски

И администрацијата ќе зема К-15

Владата ја разгледа и усвои Информацијата и го утврди текстот на Гранскиот колективен договор на органи на државната управа, на стручните служби на Владата,...

Во Тетово се одржа втората јавна трибина посветена на дигитализацијата

Министерството за информатичко општество и администрација, продолжи со организација на повеќе настани во областа на дигитализацијата. Во Тетово се одржа втората јавна трибина на тема...

Манчевски: Вработени го напуштаат државниот сектор поради повисоките плати кај приватниците

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака луѓе да останат без работа и да има жртви на...

Презентирана надградбата на ЕНЕР

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес- конференција ја претстави надградбата на ЕНЕР. Фокусот е ставен на консултациите со сите засегнати...

Административците ќе чистат на 20 локации во Скопје

Со почеток во 12 часот, денеска ќе почне еколошката акција „Администрацијата чисти со ‘Не биди ѓубре’“, и на тој начин ќе се одработи неработниот ден...

Владата мобилизира 40 илјади луѓе во масовна акција за чистење на...

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција, ја претстави одлуката на Владата организирање на голема акција за чистење на ѓубре,...

Манчевски: Регистарот на населението ќе помогне за прочистување на Избирачкиот список

Регистарот на населението ќе биде алатка што ќе го помогне спроведувањето на пописот, а податоците од Регистарот ќе бидат искористени и за прочистување на...

Презентирани законските измени за вработените во јавен сектор и за административните...

Министерството за информатичко општество и администрација организираше втора јавна расправа за измени на Законот за вработени во јавен сектор и Законот за административни службеници....

Mанчевски ја повика опозицијата да даде придонес за Законот за Јавното...

Потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски ја повика опозициската ВМРО-ДПМНЕ да покаже дека навистина е за правдата со тоа што ќе даде придонес да се донесе...

Потпишана спогодба за признавање електронски документи со Србија

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, и српскиот министер за трговија, туризам и телекомуникации, Расим Љаиќ, потпишаа спогодба за заедничко признавање доверливи...