20.8 C
Skopje
6.6.2020 - 19:04

Ознака: Дамјан Манчевски

Апликацијата „Стоп корона“ достапна за сите за спречување на вирусот

Апликацијата „Стоп корона“ е веќе ставена во употреба и достапна за користење. Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, вели дека претставува надополнување...

Манчевски: Намалување на администрацијата за 20 отсто и укинување на патните...

Ред, правда и дисциплина во сите институции во новиот мандат, намалување на администрацијата за 20 осто, како и укинување на патните трошоци за пратениците,...

Манчевски: На граѓаните ќе им се издаваат документи по електронски пат

За да се намали фреквенцијата и редовите на чекање, особено за документите кои најчесто им се потребни на граѓаните, овозможивме најчесто бараните документи како...

Во Битола се одржа петтата јавна трибина за дигитализацијата

Петтата по ред јавна трибина посветена на дигитализацијата денеска се одржа во Битола. На трибината говореа министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски...

И администрацијата ќе зема К-15

Владата ја разгледа и усвои Информацијата и го утврди текстот на Гранскиот колективен договор на органи на државната управа, на стручните служби на Владата,...

Во Тетово се одржа втората јавна трибина посветена на дигитализацијата

Министерството за информатичко општество и администрација, продолжи со организација на повеќе настани во областа на дигитализацијата. Во Тетово се одржа втората јавна трибина на тема...

Манчевски: Вработени го напуштаат државниот сектор поради повисоките плати кај приватниците

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака луѓе да останат без работа и да има жртви на...

Презентирана надградбата на ЕНЕР

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес- конференција ја претстави надградбата на ЕНЕР. Фокусот е ставен на консултациите со сите засегнати...

Административците ќе чистат на 20 локации во Скопје

Со почеток во 12 часот, денеска ќе почне еколошката акција „Администрацијата чисти со ‘Не биди ѓубре’“, и на тој начин ќе се одработи неработниот ден...

Владата мобилизира 40 илјади луѓе во масовна акција за чистење на...

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција, ја претстави одлуката на Владата организирање на голема акција за чистење на ѓубре,...