Ознака: „Даме Груев“

ДОМ со Петиција за зачувување на зеленилото на улицата „Даме Груев“...

Зелената партија ДОМ иницираше Петиција за зачувување на зеленилото на улицата „Даме Груев“ во центарот на Скопје под мотото: Сакаме „Даме Груев“ да биде...

Делчев: Ропството се должи, пред сѐ, на самиот роб и се...

Илинденски ретроспективи Илинденското востание е резултат на десетгодишната револуционерна активност на Внатрешната организација предводена од Даме Груев, Гоце Делчев, Ѓорче Петров, Пере Тошев и плејада...

Националните херои сведени на влог во политичките пазарења

По Гоце Делчев, ќе се појават и Даме Груев, Крсте Мисирков, Христо Татарчев... како историски личности што ќе бидат поставени како тема за докажување...

Во недела изменет режим на сообраќајот на улица „Даме Груев“

Сообраќајот на улицата „Даме Груев“ во Скопје во недела ќе се одвива со изменет режим заради потребите на „Скопје филм студио“ за снимање на...