18.8 C
Skopje
28.7.2021 - 6:06

Ознака: Далибор Станковиќ

Но политички и етнички граници не е исто!

Со години слушаме за македонското прашање, но многумина заборавија да нѐ потсетат дека тоа не е решено, ниту затворено. Ова прашање со создавањето на...

Вистината за македонскиот јазик

Повод: искажувањето на Красимир Каракачанов Далибор Станковиќ Красимир Каракачанов, бугарскиот министер за одбрана и претседател на ВМРО-БНД, изјави дека македонскиот јазик е бугарски дијалект. Меѓутоа, неговата...