Ознака: давачки

Нови поригорозни давачки за загадувачите

Деталите за идната рестриктивна политика на Европската Унија се очекува да бидат презентирани во почетокот на јуни годинава, а кон нив ќе мора да...

Стопанството во вителот на парафискалните давачки

Парафискалните давачки не се само фискален товар, туку се и пречки за ефикасна администрација, а често и извор на корупција. Бирократијата во институциите нив...

Еколошки данок за старите автомобили

За 30 отсто се очекува да се зголемат давачките за користење на 2,4 милиони возила што се регистрирани во Бугарија. Од почетокот на следната...

Парафискалните давачки експоненцијално растат

Во држава што се промовира дека има рамни даноци, неопходно е вкупните давачки кон јавниот сектор да останат само во рамките на тие даноци....

Неброени давачки го оптоваруваат стопанството

Во согласност со анализите и истражувањата од спроведената анкета потврдено е веќе претходно изнесеното, односно од година на година значително расте оптоварувањето на компаниите...