17.3 C
Skopje
21.9.2021 - 20:57

Ознака: даб

Валавиците и стариот даб се симболи на селото Вирово

Во нашето село до пред 30-40 години работеле околу 80 валавици, кои биле познати и на пошироките балкански простори, а сега работат само две,...

Седумвековен даб го чува манастирот „Свети Илија“ во Прељубје

Ако дојдеш во Прељубје, а не го видиш стариот даб и не починеш под неговата ладовина, значи не си видел ништо, велат жителите на...