22.8 C
Skopje
19.6.2021 - 18:05

Ознака: Густав Климт

Франција ќе врати на еврејска фамилија слика од Климт ограбена од...

Француската влада вчера објави дека ќе врати слика од Густав Климт на нејзините вистински сопственици, еврејско семејство во Австрија. Сликата ја ограбиле нацистите од...

Се расплеткува скандалот околу украдениот Климт

Крадците на единствената двојна слика на Густав Климт во светот признаа дека речиси 20 години ја чувале сликата и потоа ја вратиле во галеријата...

Изложба на Климт на „Риека 2020 – европска престолнина на културата“

Kултурно-уметничката програма „Риека 2020 - европска престолнина на културата“, која идната година ќе се одвива во познатиот хрватски, приморски град Риека, ќе содржи повеќе...

Климт и Шиле – бесрамните виенски мајстори

Изложбата „Климт/Шиле: цртежи“, отворена во Кралската академија во Лондон со предупредување дека не е за малолетни лица, покажува како учителот (Густав Климт) и неговиот...