Ознака: губитници

Еден победник и двајца губитници

Резултатите на парламентарните избори во Албанија покажаа дека лидерот на Социјалистичката партија, Еди Рама, ги одбрани своите гласови освоени пред четири години. Проблемот за опозицијата...

Победници и губитници во Европа од изборите во САД

Германката Меркел и Французинот Макрон очекуваат зајакнување на своите позиции од победата на Бајден, Британецот Џонсон и Унгарецот не баш Изборот на Џо Бајден за...

Дипломатија за губитници: „Еве ти го на“ за ЕУ

По сѐ, повеќе од јасно е дека надворешната политика на оваа власт е „лоша“, и многумина сметаат дека е. Ај што е лоша, не...

Американските потрошувачи најголеми губитници од трговската војна

  Даниел Грос Економските аналитичари сметаат дека билатералните трговски војни не може да се победат во толку многу испреплетен и поврзан свет. Со најновата серија тарифи...

Книжевноста треба да се занимава со губитниците

Угледниот австриски книжевник Карл-Маркус Гаус, при претставувањето на хрватското издание на својата книга „Европа - неоткриен континент - седум патувања со фотографии на Курт...