18.9 C
Skopje
19.7.2019 - 8:26

Ознака: грчки јазик

Офанзива на грчкиот јазик на југот од нашата држава

Од неодамна стивнаа жестоките дебати за Законот за употреба на јазиците во врска со двојазичноста и воведувањето на албанскиот јазик како службен на целата...

Сајтот на Бигорскиот манастир достапен и на грчки јазик

Една година по објавувањето на новиот сајт на манастирот „Свети Јован Крстител“, попознат како Бигорски манастир објавена е и верзијата на грчки јазик. - Исто...