-8 C
Skopje
16.1.2019 - 7:38

Ознака: Грција

Дали статуата „Воин на коњ“ требаше да се демонтира и треба...

За народот таа статуа беше украс во ентериерот на аеродромот и нема никаква врска со Александар Македонски, тоа е статуа воин на коњ. Такви...

Грција во понеделник ќе ги достави писмата до ЕУ и НАТО

Во недела ќе бидат потпишани од шефот на грчката дипломатија, а во понеделник наутро ќе бидат испратени писмата до ЕУ и НАТО, дека Грција...

Манипулации со пописните податоци

Фељтонот што го објавува „Нова Македонија“ е извадок од неговата книга „Малцинските прашања и националната свест во Грција (Недоречености на грчката историографија)”, која во...

Се чека на писмото од Грција до ЕУ и НАТО

Се уште нема информација дали Грција го испратила писмото до ЕУ и до НАТО со кое ги известува дека се отстранети препреките за намошната интеграција...

Постигнат договор за грчкиот долг

Министрите за финансии на евро зоната се договорија за условите за излегување на Грција од третата спасувачка програма. - Имаме договор со Грција- изјави синоќа...

Мавраганис: Без 180 гласа за Договорот, владата ќе падне

Коалициониот партнер во грчката влада, Независни Грци, не отстапува од барањето, Договорот со Македонија, во грчкиот парламент да се ратификува со зголемено мнозинство од...

Митот за потеклото на Грците

Фељтонот што го објавува „Нова Македонија“ е извадок од неговата книга „Малцинските прашања и националната свест во Грција (Недоречености на грчката историографија)”, која во...

Асиметричноста на договорот од Нивици

Поаѓајќи од членот 19 на т.н. договор од Нивици, кој се однесува на решавање спорови, а кој упатува на Повелбата на ООН, се поставува...

Бомба на Ципрас: Ние ништо не даваме, имаме само да земеме!

Овој договор ни дава повеќе од тоа, многумина нѐ обвинуваат дека тргуваме за името, но јас гледам дека со овој договор ние ништо не...

Преспанскиот договор не е склучен во име на Република Македонија

Надежта ни останува кај претседателот на државата, а потоа и во Уставниот суд, чија уставна должност е да го заштитува Уставот. Зарем вреди, за...