Ознака: групен дом

Визбегово бара дислоцирање на групниот дом, а директорката разумно решение

Група жители од населбата Визбегово излегоа на протест во близина на дисперзираниот дом за деца со воспитно социјални проблеми и упатија порака до надлежните...

Отворен групен дом за лица со попреченост во Скопје

Градоначалникот Петре Шилегов, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, претседателот на Сојузот на специјални едукатори и рехабилитатори, Горан Петрушев и директорката на...

Царовска: Во Тимјаник ќе има мал групен дом, недоразбирањата се веќе...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска вчера ги посети Неготино и селото Тимјаник. Таа заедно со градоначалникот на општина Неготино, Тони Делков...

Отворен мал групен дом во Неготино

Деветгодишниот Павел, шест години постариот Рамче и 11 годишниот Дамјан со интелектуална попреченост кои досега престојуваа во Специјалниот завод во Демир Капија почнуваат нов...