28.8 C
Skopje
16.9.2021 - 20:38

Ознака: гробишта

За гробиштата „Бутел“, „Камник“ и „Ѓорче Петров“, Градот ќе потроши речиси...

Според програмата за управување и одржување на градските гробишта во Скопје, оваа сума се однесува на севкупното одржување на гробиштата, почнувајќи од комуналната хигиена,...

Второто убиство на великаните

ВАНДАЛИЗАМ ВРЗ СПОМЕНИЦИТЕ И БИСТИТЕ ОД НОБ Бронзените бисти често „исчезнуваат“ од разни локации низ земјата, најчесто поради бакарот што се наоѓа во нивниот состав,...

Со положување цвеќе на Партизанските гробишта во Бутел започнаа празничните свечености

Со положување цвеќе на Партизанските гробишта во Бутел започнаа празничните свечености по повод одбележувањето на државниот празник „11 Октомври – Ден на народното востание“...

Кај новите градски гробишта Кичево ќе добие и нова црква

Две децении откако православните гробишта во Кичево добија нова локација, на излезот од градот во правец кон Охрид, на овој локалитет почна да се...

На градските гробишта се крадат дури и надгробни плочи и бисти

Неодамна проструи вест за кражба на триесетина сребрени бисти од Градските гробишта во Бутел, а тоа ги вознемири граѓаните. Никој не сака туѓинци да...

Трамп сепак ги посети американските воени гробишта кај Париз

Американскиот претседател Доналд Трамп денеска попладне ги посети американските воени гробишта во предградието Сирен на Париз, кои се симбол на учеството на САД во...

Сиромав човек не може ни да живее ни да умре

На годишно ниво, во работата на погребниот сервис „Бутел“ АД - Скопје се јавува одреден просек од педесетина починати лица, кои не ги исполнуваат...

Нови цени и стари проблеми со погребување во Тетово

Советот на општина Тетово донесе одлука со која дел од работата на јавното комунално претријатие (ЈКП) се препушта на оператори-фирми за кои се одредени...

Погребувањето во Тетово проблематично и на старите и на новите гробишта

Иако помина над една деценија откако започна да се користи новата локација за православните гробишта кај Фалише, проблемот со погребувањето во Тетово не е...