6.8 C
Skopje
2.12.2021 - 15:58

Ознака: грижа

Почит за починатите од пандемијата и повеќе грижа за живите

Во нашата земја се навршува една година од појавата на пандемијата и од првите жртви. Досега кај нас се евидентирани околу 100.100 заболени, над...

„Еуроимпекс“ со пролетна акција „Направи пауза и погрижи се за своето...

„Еуроимпекс“, генерален увозник за Брендот „Пежо“ во Македонија, Србија, Црна Гора, Косово и Албанија ги повикува возачите да „Направат пауза и да се погрижат...

Потреба од континуирана грижа за стари лица

Сите параметри укажуваат дека и нашата земја припаѓа во земјите со висок степен на застапеност на старо население. И не само тоа. Кај нас...

Со унапредување на регионалната соработка се подобрува грижата за пациентите

Во рамки на овогодинешното македонско претседавање со Здравствената мрежа на Југоисточна Европа, денеска и утре во просториите на Министерството за надворешни работи се одржува...

Грижата за другите е прв чекор кон помагањето

проф. д-р Кирил Темков Состојбите во животот често бараат луѓето да им посветат мисли, внимание и дејност за нивно поправање. Болестите, тешкотиите, сиромаштијата, немањето, страдањата,...

Градот се спаси од грижата за фонтаните од „Скопје 2014“

Градот Скопје не ги сакаше фонтаните од проектот „Скопје 2014“ и бараше начин како да се ослободи од обврската да се грижи за нив....

Споделената грижа е полесна за решавање

проф. д-р Кирил Темков Состојбите во животот често бараат луѓето да им посветат мисли, внимание и ангажман за нивно подобрување. Болестите, тешкотиите, сиромаштвото, страдањата, меѓусебните...

Каде исчезна грижата за најмладите?

Ситуацијата со градинките е крајно сериозна и навистина мачна како за родителите, така и за вработените во јавните установи, особено ако се има предвид...