11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 10:33

Ознака: грешки

Избегнете ги грешките при перење на алиштата

На многумина перењето алишта им е обврска што со задоволство би ја избегнале. Иако на прв поглед изгледа како доста едноставна активност, која не...

Колосални грчки грешки

Распадот на Југославија целосно ја промени геополитичката слика на Балканот. Отворени се процеси од фундаментален карактер кои сѐ уште не се завршени. Спротивно на...

Системски грешки на Владата без компас

Повод: Скандалот со пензискиот фонд и другите такви случаи „Системска грешка“, гласи официјалното затворање на скандалот со 19-те милиони евра во пензискиот фонд! А, неодамна,...

Матичната евиденција полна со грешки

Управата за водење матични книги, која од 2010 година е самостојна институција, од МВР наследила евиденција полна со грешки, објаснува нејзиниот прв човек Јетмир...

Поттурање со пепел – исповед за грешките

Дека и понатаму од страна на политиката се фрла прав и пепел во очите на народот, кој, види чудо, според мислењето на еминентни политичари...

Несвесни грешки при ловот

Кога лошите навики ќе станат секојдневие, придонесуваат ловџијата многу потешко да ја погоди целта, дури и тогаш кога се чини дека е сѐ во...

Закерберг ги призна грешките, најавува подобра заштита на податоците

Извршниот директор и основач на Фејсбук Марк Закерберг денеска ги призна грешките и најави чекори кон подобра заштита на податоците на корисниците по скандалот...