Ознака: ГРЕКО

Борбата против корупцијата е основен предуслов за европска перспектива

Групата земји од Советот на Европа со мандат да ја следат усогласеноста во стандардите во борбата против корупцијата и организираниот криминал, попозната како групата...

Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година

Корупцијата во општеството ја рашири претходната власт. Владата целосно спроведе три препораки од ГРЕКО за една година, онолку колку што претходната власт спровела за...

ГРЕКО: Македонија нема опиплив напредок во борбата против корупцијата

ГРЕКО, телото за борба против корупција на Советот на Европа, во својот најнов извештај за Македонија оценува дека “нема опиплив напредок“ во оваа област. Телото...