Ознака: греење

Нацев: Војниците во касарната „Илинден“ веќе неколку дена се оставени без...

Во касарната „Илинден“ веќе неколку дена војниците и старешните се оставени без греење, обвини Александар Нацев од ВМРО-ДПМНЕ. - Војниците се насочуваат да земаат слободни...

Заменет нееколошкиот систем за греење во училиште во Бутел

Општина Бутел денеска започна со имплементација и на третата мерка од Планот за чист воздух, која се однесува на замена на нееколошкиот систем за...

Владата издвои 741 милион денари за замена на загадувачки системи за...

Владата усвои измени во Програмата за намалување на аерозагадувањето за 2019 година, според која се издвојуваат 741.000.000 денари за замена на загадувачки системи за...

Две и пол илјади битолски семејства ќе се греат со инвертир-клими

Вкупно 2.500 битолски семејства оваа зима ќе се греат со инвертор-клими. Ова беше соопштено на денешната прес-конференција во локлната смаоуправа во Битола. Новата мерка на...

Помош за греење за сиромашните семејства

Над 247.000 лица и семејства во Бугарија аплицирале за помош за греење за претстојната зимска сезона. Од нив на 189.361 им е одобрено барањето...

Објавен огласот за субвенции на печки на пелети во домаќинствата

Министерството за економија денеска го објави Јавниот повик за надомест на дел од трошоците за купување на печки на пелети, со кои домаќинствата ќе...

„Градски енергетски системи“ најавува греење, а уште нема лиценца

За да добијат лиценца, ГЕС ќе мора најпрвин да достават документ за право на користење на топловодната мрежа до Регулаторната комисија за енергетика, да...

Сончевите колектори идеално решение за намалување на сметката за електрична енергија

Денешните домаќинства традиционално се поврзани на локалната електрична мрежа. Потрошената енергија се мери и соодветно се наплаќа. Меѓутоа, современиот човек покажува сѐ поголема заинтересираност...

До јуни бесплатно приклучување на парно греење

До 30 јуни 2019 година „Снабдување со топлина – Балкан енерџи“ нуди повторно можност за бесплатно приклучување. Од компанијата велат дека нивната цел е...

Со мали плати секое поскапување е големо

Податокот дека цената на електричната енергија во земјава, на пример, е една од најниските во регионот не е некаква утеха за нашите сограѓани, бидејќи...