3.3 C
Skopje
10.12.2019 - 4:45

Ознака: граѓани

Австриската војска веќе не е способна да ги штити граѓаните

Министерот за одбрана на Австрија, Томас Штарлингер, предупреди дека војската повеќе не е во состојба да ги штити граѓаните. Ова следува шест недели откако...

Граѓаните се изнаодеа пеш барајќи кај стојат автобусите

Скопјани се жалат на сообраќаен хаос, се изнаодеа пеш за да стигнат од една до друга автобуска линија и барајќи билетарница за да ги...

Граѓаните ја гледаат розовата слика на политичарите

Само пензионерите веруваат во ветувањата на политичарите, а гласачите од другите старосни категории при гласањето се одлучуваат за стручноста и харизматичноста на кандидатите Речиси половината...

Комуналците во разговор со граѓаните за решавање на проблемите

Комуналците излегоа на терен, а имаат за задача да реализираат едукативно-информативни активности со граѓаните. Вчера вработени на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје се среќаваа...

Граѓаните се задушуваат во прав, а надлежните чекаат покана

Облаци од прав се креваат по улиците во чија близина има градилишта, а поради тоа граѓаните не можат да поминат пеш по тие сообраќајници....

Граѓаните алармираат – напаѓачот не се крие

Има ли појави на обиди за силување во Центар? Граѓаните во последниов период пријавуваат обиди за силување. Во почетокот на јуни годинава девојка објави на...

Многу пари за комуналии, а малку услови за домување

Граѓаните за вложени големи суми пари не можат да ги остварат основните потреби за нормално домување и покрај тоа што ги намириле сите законски...

Фонтана во форма на „У“ ги подели граѓаните

Изградбата на новата фонтана во малата загорска општина во Хрватска предизвика реакции во јавноста поради специфичниот облик во стилизирана буква „У“, што потсетува на...

Што читаат граѓаните на Македонија?

АНКЕТА Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје, во рамките на својата годишна програма, реализира истражувачки анкети од сферата на образованието, едукацијата, културата...

Статус квото за „Иловица – Штука“ е на штета на...

https://www.youtube.com/watch?v=x6aveL5XomI Јазот помеѓу локалното население се продлабочува и наместо граѓаните да ги ползуваат понудените бенефиции за локален економски развој низ високи критериуми за чување и...