25.8 C
Skopje
17.8.2019 - 19:25

Ознака: граѓани

Детските болести на граѓанскиот активизам кај нас сѐ уште не се...

Поаѓајќи од барањата за транспарентност и увид во процесот на донесување на предлог-законот за специјалното јавно обвинителство, преку заложби и активности за дислокација на...

Граѓаните сè уште повеќе сакаат да плаќаат во кеш

Македонските граѓани сè уште повеќе сакаат да плаќаат во кеш и покрај големите можности што ги нудат новите електронски начини за плаќања. Последните податоци...

Каков кандидат за претседател ќе помине кај граѓаните

Ловот на кандидати за највисоката државна функција полека привршува. Моменталната претседателска понуда, засега, е сведена на три до четири официјални имиња од власта, но...

„Мој Карпош – моја картичка“ им донесе попусти на граѓаните

Општината Карпош го почна проектот „Мој Карпош - моја картичка“, а со тоа карпошани добија можност да користат одредени попусти при користење на услугите...

МВР издава потврди за валидност на постоечките документи на граѓаните

Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија веќе почна со издавање потврди на граѓаните за документите што порано се издадени од Министерството што...

Паркинг-зоните променети, граѓаните збунети

Променети се зоните на трите најфреквентни јавни паркиралишта - Дебар маало, Буњаковец и Капиштец. Секторот Дебар Маало од зона 1 премина во зона 01,...

Вистината најдобро ги демантира лажните вести

Откако полицијата ги демантира шпекулациите за околностите на исчезнувањето на неколкумина млади скопјани и нивна наводна поврзаност со трговија со органи, експертите повторно објаснија...

Неспокојство и вознемиреност по големиот број исчезнувања на граѓани

Во последно време во јавноста сѐ почесто е присутен феноменот „исчезнати граѓани“. Испечатени плакати на семејства што ги бараат своите најблиски осамнуваат сѐ повеќе...

Граѓаните во слалом по скопските улици

Многупати досега и на голем број локации во градов се случувало да се започнат некакви градежни зафати на сообраќајници или тротоари и да траат...

Потребен еднаков пристап до јавните услуги за сите граѓани

Центарот за развој на Скопскиот плански регион почнува со реализација на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој ќе се реализира со финансиска...