Ознака: граѓани

Заедница за граѓаните

Заедно со честитките за педесеттиот роденден, на ЗЕЛС ѝ посакуваме во иднина и поголема видливост и уште поголема активност за надминување на сите барања...

Герасимовски: Пожарот во „Треска“ не предизвикал штети по здравјето на граѓаните

Пожарот во „Треска“ не предизвикал сериозна загаденост на воздухот. Тоа го потврдуваат информациите од околните мерни станици кои во периодот од 13-ти април, ден...

На романско-бугарската граница вечерва ќе пристигнат евакуирани граѓани, има и Македонци

Министерката за надворешни работи на Бугарија Теодора Генчовска, вечерва, ќе ги пречека евакуираните бугарски државјани од украинските градови Киев и Одеса, кои на границата...

Во Украина редици луѓе чекаат да се приклучат на војската

Во украинскиот град Лавов редици луѓе чекаат да се приклучат на војската. Тарас Ишчик, портпарол на Силите за цивилна одбрана на Украина, посочува дека должност...

Граѓаните што поседуваат оружје треба да ги заменат дозволите

Министерството за внатрешни работи, ги информира граѓаните дека согласно одредбите од членот 34 од Законот за изменување и дополнување на Законот за оружјето, рокот...

Град Скопје формира 24-часовна служба за брза реакција на повик на...

Град Скопје назначил одговорни лица кои 24 часа секторски ќе одговараат на барањата на граѓаните, а дополнително се екипира и служба за брзи реакции...

Македонските граѓани во потрага по детелинка со четири листа

Сите разочарувања во изминатите 30 години резултираа со длабока апатија и летаргичност меѓу луѓето, а најдобра потврда за тоа се годишните светски истражувања, кои...

Нема среќни граѓани ако државата не создава амбиент за тоа

Константниот притисок од непредвидливото опкружување на граѓаните, во смисла на здравствена криза, економско-социјална рецесија, енергетска криза, политички сложена ситуација, па и однадвор наметнатиот пресинг...

Во Македонија пристигнаа уште 14 граѓани на Авганистан

На Меѓународниот аеродром Скопје попладнето пристигнаа 14 граѓани на Авганистан, вработени во Обединетите нации и членови на нивните семејства. Станува збор за продемократско население кое...

Општина Битола исплати 1.170 000 денари за 52 здруженија на граѓани

Општина Битола ја заврши исплатата на 1.170.000 денари кон здруженијата кои аплицираа на јавните повици објавени од општината во јуни годинава. Со потпишувањето на исплатата...