Ознака: графика

Графичката колекција на МСУ во публикација

Публикацијата ги опфаќа делата на авторите што ја обележале историјата на ликовната сцена во 20 век: Ханс Хартунг, Виктор Вазарели, Андре Масон, Бернард Бифе,...

Графиката „Заеднички јазик“ проект на три училишта од Скопје и од...

Во изминатиот период 23 ученици од основните училишта „Лазо Трповски“ и „Лирија“ од Скопје и „Реџо Рушит-Зајази“ од селото Зајас, Кичевско, беа дел од...

Јанешлиева со „Mоре 5“ на триенале во Токио

Графиката „Море 5“ (мал формат) на македонската графичарка Славица Јанешлиева е селектирана за изложбата на 6-то Меѓународно триенале на мала графика во Токио, Јапонија....