Ознака: грант

Во Кичево доделени грантови на 15 лица за отворање сопствени бизниси

Во општина Кичево денес беа потпишани договори со 15 лица, на кои им беа доделени грантови во износ од 180.000 денари, за да започнат...

„Водовод и канализација“ – Скопје добитник на грант за реализација на...

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, по потпишување на Меморандумот за соработка со „Водовод“ - Будимпешта, во февруари оваа година, пристапи кон реазлизација на...

Грант од 50 илјади франци за граѓански проекти во Битола

Во рамките на програмата „Зајакнување на општински совети“, финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка и УНДП, денес во општина Битола се одржа...

Во Кичево два нови кружни текови со грант од Светска банка

Со грант средства во износ од 4.660.000 денари, ќе се изградат два нови кружни текови и уредување на крстосниците со улиците „Маршал Тито“ и...

ФИТР го објави вториот повик во рамки на планот за економски...

Фондот за иновации и технолошки развој го објави вториот повик од Планот за економски раст на Владата (ПЕР), за кофинансирани грантови за комерцијализација на...

Со грант од ЕБОР ќе се комплетира пругата кон Бугарија

Македонија потпиша договор со кој преку Европската банка за обнова и развој доби грант од Европската Унија во висина од 68,6 милиони евра, кои...

Треба да се расчисти околината на „Чифте-амам“

Во објектот „Чифте-амам“ во Старата скопска чаршија при завчерашното потпишување на договорот за доделување грант, за негова санација во висина од 91.000 американски долари,...

„Чифте-амам“ ќе се санира со грант од САД

Договор за грант во висина од 91.000 американски долари вчера потпишаа министерот за култура Асаф Адеми и американскиот амбасадор Џес Бејли Вчера во објектВчера во...

Со грант од САД од 91.000 долари ќе се изврши санација...

Министерот за култура Асаф Адеми и американскиот амбасадор во Македонија Џес Бејли денеска го потпишаа договорот за доделување грант на санација на Чифте Амам,...

Македонија ќе изработува Стратегија за енергетика со британски грант вреден околу...

Со британски грант од околу 780.000 фунти Македонија ќе изработува Стратегија за енергетика за наредните 30 години што треба да биде готова до крајот...