Ознака: граници

САД и „правото во името на демократијата“ да се убива надвор...

Америка е во перманентна повеќедецениска „асиметрична војна“ со разни терористички групации. Но Америка е наедно и суперсила што може да си дозволи да дејствува...

На ГП „Табановце“ се чека околу 60 минути, на „Богородица“ околу...

На ГП „Табановце“ попладнево за влез во земјава е околу 60 минути, а на ГП „Богородица“ за влез и излез се чека околу 40...

„Отворен Балкан“ – затворени граници

Забрзувањето на протокот на стоки и патници се посочуваше како една од првите „придобивки“ на иницијативата „Отворен Балкан“, во која засега се вклучени Македонија,...

Шведска ќе воведе проверка на идентитетот на границите

Шведската влада сака повторно да ги воведе граничните проверки поради воениот конфликт меѓу Русија и Украина, што доведе до најголемата и најбрзо растечка мигрантска...

Морисон: Австралија наскоро може целосно да ги отвори своите граници

Австралискиот премиер Скот Морисон изјави денеска дека отворањето на границите на земјата за странски туристи не е далеку и дека Парламентот ќе расправа за...

Бруталноста откриена, иако злоупотребените не можат да сведочат

Анализите направени од социолозите, психолозите и криминолозите во изминатите 25 години на оваа тема, покажуваат дека човечките предатори, насилници кон животните, не запираат тука....

Неопходни рестрикции на границите, а можеби да се остави луѓето да...

Сепак, во пресрет на домашните слави и предновогодишните празници, посочува дека сите собирања и дружби во затворено носат високи епидемиолошки ризици Д-р Даниловски во пресрет...

Грција ќе ги подобрува граничните контроли во страв од нов бегалски...

Грчките власти денеска ја објавија својата намера да го обноват барањето за пристап до фондовите на ЕУ во 2022 година со цел проширување на...

Германија ги затвора границите за патниците во Велика Британија

Гeрманија поради страв од варијантата омикрон, се придружува на Франција и ги затвора своите граници за повеќето патници од Велика Британија. Ограничувањата за патување стапува...

„Отворен Балкан“ со непропустливи граници

Поминаа три години откога од Нови Сад беше промовирана идејата за поголема регионална економска соработка, а стопанствениците наидуваат на истите проблеми на граничните премини....