7.9 C
Skopje
19.11.2019 - 7:24

Ознака: град скопје

Распишан јавниот повик за субвенции за купување велосипеди

Град Скопје го распиша јавниот повик со кој граѓаните ќе имаат можност да добијат субвенции за купување на велосипед.    Со јавниот повик, Градот ќе им...

Шилегов избран за потпретседател на Мрежата на асоцијации на локални самоуправи...

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов е назначен за прв потпретседател на Мрежата на асоцијации на локални самоуправи од Југоисточна Европа (НАЛАС) која во...

Град Скопје ќе ги стипендира спортистите средношколци

Град Скопје, со цел да ја зголеми мотивираноста кај младите и талентирани спортисти - средношколци, за првпат воведува стипендирање на спортисти - средношколци...

Скопје ќе има А0 зона за паркирање

Сто денари за првиот час, а секој нареден час по 50 денари ќе чини паркирање во А0 зоната во Скопје. Ова е наведено во Одлуката...