4 C
Skopje
22.2.2019 - 12:06

Ознака: град скопје

Заврши првиот фестивал на светлината „Skopje Light Art District“

Неколку илјади посетители во изминатите три дена уживаа во интерактивните светлосни поставки, пеформанси и инсталации на 23 странски и домашни светлосни уметници на првиот...

„Бела ноќ 2018“ на 6 октомври во Скопје

Традиционалната манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи в сабота во главниот град по 14. пат. Во рамки на програмата на повеќе локации ќе се одржат...

Град Скопје ќе објави јавен повик за субвенции за купување електрични...

Град Скопје оваа година првпат ќе распише јавен повик за субвенции за граѓани за купување електрични тротинети. Градските власти од својот буџет за оваа намена...

Јавен повик на Град Скопје за финансирање програми и проекти за...

Град Скопје распиша јавен повик за финансирање програми и проекти за младите од интерес за Град Скопје за 2018 година. Програмите и проектите, манифестациите и...

Половина милион евра за подобрување на работата на ЈП „Комунална хигиена“

Предлог-одлуката за давање согласност за изменување и дополнување на инвестициската програма на Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ – Скопје за 2018 година денеска е на...

Град Скопје постави дигитални мерачи за брзина пред пет средни училишта

Поставени се дигитални мерачи на брзина пред средните училишта „Јосип Броз Тито“, „Панче Караѓозов“, „Здравко Цветковски, „Марија Кири Склодовска“ и „Боро Петрушевски“, со цел да се...

Внатрешна контрола ќе го подобрува работењето во градот

Внатрешна контрола за вработените во градската администрација, првпат ќе биде воведена во градот Скопје. Како што најави градоначалникот Петре Шилегов, идејата е да се...

Внатрешна контрола ќе го подобрува работењето во градот

Внатрешна контрола за вработените во градската администрација, првпат ќе биде воведена во градот Скопје. Како што најави градоначалникот Петре Шилегов, идејата е да се...

Шилегов: Досега исчитени 220 депонии во Скопје

Во населбата Хиподром денеска почна акцијата за чистење на општина Гази Баба. Со чистење ќе се продолжи во Маџари, Триангла, Ќерамидница, Ченто, Железара и...

Град Скопје и годинава ќе избира најдобар угостителски објект

Град Скопје годинава по единаесетти пат избира „Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите“. Петстотини и десет тајни купувачи врз основ на повеќе критериуми ќе оценуваат 50...