7 C
Skopje
12.11.2018 - 19:24

Ознака: град скопје

Јавен повик на Град Скопје за финансирање програми и проекти за...

Град Скопје распиша јавен повик за финансирање програми и проекти за младите од интерес за Град Скопје за 2018 година. Програмите и проектите, манифестациите и...

Половина милион евра за подобрување на работата на ЈП „Комунална хигиена“

Предлог-одлуката за давање согласност за изменување и дополнување на инвестициската програма на Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ – Скопје за 2018 година денеска е на...

Град Скопје постави дигитални мерачи за брзина пред пет средни училишта

Поставени се дигитални мерачи на брзина пред средните училишта „Јосип Броз Тито“, „Панче Караѓозов“, „Здравко Цветковски, „Марија Кири Склодовска“ и „Боро Петрушевски“, со цел да се...

Внатрешна контрола ќе го подобрува работењето во градот

Внатрешна контрола за вработените во градската администрација, првпат ќе биде воведена во градот Скопје. Како што најави градоначалникот Петре Шилегов, идејата е да се...

Внатрешна контрола ќе го подобрува работењето во градот

Внатрешна контрола за вработените во градската администрација, првпат ќе биде воведена во градот Скопје. Како што најави градоначалникот Петре Шилегов, идејата е да се...

Шилегов: Досега исчитени 220 депонии во Скопје

Во населбата Хиподром денеска почна акцијата за чистење на општина Гази Баба. Со чистење ќе се продолжи во Маџари, Триангла, Ќерамидница, Ченто, Железара и...

Град Скопје и годинава ќе избира најдобар угостителски објект

Град Скопје годинава по единаесетти пат избира „Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите“. Петстотини и десет тајни купувачи врз основ на повеќе критериуми ќе оценуваат 50...

Сугаревски: Сечата на шума на Водно од планираните 3.000 ќе се...

Македонски енергетски ресурси (МЕР) изработи предлог на нова траса која, како што рече, во делница од четири километри ќе ја помести линијата на гасоводните...

Дебатата за гасоводот ќе биде пренесувана во живо

Во живо ќе се пренесува дебатата на надлежните државни органи и граѓанските здруженија за изградба на гасоводот на Водно што ќе се одржи утре во...

Запрена изградбата на гасоводот на Водно, Град Скопје повикува на дебата

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов ги повика на дебата претставниците на надлежните државни органи за изградба на гасоводот на Водно, како и претставниците на...