2.5 C
Skopje
7.12.2019 - 11:23

Ознака: град скопје

Град Скопје: Борбата за чиста животна средина е наш приоритет

Во пресрет на граѓанскиот протест закажан за утре во врска со загадувањето што потекнува од депонијата во Ѓорче Петров, Град Скопје сака да ги...

Студентот Драган Тануровски прогласен за волонтер на годината на Црвен Крст

Благодарница за посветениот волонтерски ангажман и придонес, денеска му беше доделена на студентот Драган Тануровски, кој беше избран за волонтер на годината од Црвен...

Владата го поддржа проектот за „Бас рапид транзит“

На денешната седница Владата даде поддршка за воведување на БРТ или „Бас рапид транзит“ на територијата на Град Скопје, кој претпоставува воспоставување на коридори...

Формирана Комисија за односи меѓу заедниците во Град Скопје

Советот на Град Скопје на седницата одржана на 27.11.2019 година донесе одлука за формирање Комисија за односи меѓу заедниците, која ја сочинуваат по еден...

Заврши јавниот повик за субвенции за чистење оџаци

Денеска се затвора јавниот повик за субвенционирање на граѓаните и други субјекти на подрачјето на град Скопје за чистење оџаци за 2019 година. До...

Град Скопје одвои три милиони денари помош за настраданите во Албанија

Советот на Град Скопје на денешната седница едногласно ја донесе Одлуката за давање помош на настраданите од катастрофалниот земјотрес во Албанија. Со оваа одлука,...

Нема да се толерира ниту непрописното паркирање на дипломатските возила

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, неколкупати писмено се обратил до амбасадите кои не ги почитуваат прописите за паркирање со потсетување дека своите службени возила...

Град Скопје ја поттикнува меѓуетничката интеграција во образованието

На следната седница на Советот на Град Скопје, советниците ќе ја разгледуваат Стратегијата за меѓуетничка интеграција во образованието. Како што информираат од Град Скопје, се...

Избрани добитниците на наградата „13 ноември“ 

Одборот за доделување на Наградата „13 Ноември“ на Град Скопје, по спроведеното тајно гласање и официјално ги објави добитниците на Наградата „13 Ноември“ на...

Градот Скопје потпиша договор за набавување 33 нови еколошки автобуси

Градот Скопје и МАН потпишаа договор за купување 33 нови еколошки автобуси. Скопскиот градоначалник Петре Шилегов на вчерашната прес-конференција изјави дека новите автобуси што...