Ознака: градски превоз

Дезинфекција во градскиот превоз

И покрај препораките за превенција и однесување во однос на можноста за откривање на коронавирусот во земјава, од страна на Министерството за здравство, но...

Градоначалничката на Битола побара бесплатен јавен превоз за битолчани

Градоначалничката на Битола, Наташа Петровска, по бројните барања на битолчани за преземање конкретни мерки за почист воздух, денеска покрена и достави иницијатива до превозниците...

Од ноември, 50 денари единичен билет во градскиот превоз

Долгоочекуваниот единечен билет, кој граѓаните го бараа од воведувањето на електронската наплата во јавниот градски превоз, ќе го добијат од 1 ноември годинава. Билетот...

Од 5 ноември повторно ќе профункционира јавниот градски превоз во Кочани

Од 5 ноември во Кочани повторно ќе започне да функционира јавниот градски превоз, што беше прекинат на почетокот на август годинава. По реализираната јавна набавка,...

Возачи од јавниот градски превоз пуштаат гласна музика, пушат и зборуваат...

Иако подолг период јавното сообраќајно претпријатие се обидува да го подигне квалитетот на услугите и на однесувањето на своите вработени кон патниците, понекогаш се...

Кому сѐ му е потребен бесплатен градски превоз?

Можеби претходните градски советници некаде згрешија и нивната одлука треба да се стави повторно на дневен ред. Има простор за дискусија, ако ништо друго,...

„Вози, Мишко!“ во јавниот градски превоз

Ако во култниот српски филм „Ко то тамо пева“, дотраениот автобус на фирмата „Крстиќ и син“ е симбол на распаѓањето на еден систем и...