Ознака: градинки

По 45 години, целосно се реконструира една од градинките „Младост“ во...

Децата згрижени во објектот „Тетекс“ на градинката „Младост“ во Тетово од септември ќе посетуваат целосно реновирани простории. Станува збор за најголемата реконструкција на градинките,...

Штипските градинки имаат долги листи на чекање

Двете штипски градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ бараат од Советот на Општина Штип согласност да им се зголемат групите во градинките, бидејќи имаат долга...

Самохраните родители поднесуваат документи за бесплатна градинка

Правото на ослободување од плаќање партиципација во јавна установа за деца се остварува за дете во семејство на самохран родител, односно ако еден од...