Ознака: градинки

Родителите мораат да ги отпишат децата од градинка ако не се...

Одлуката е донесена на Советот на општината на 20 април 2022 година. Сега уште еднаш, еден месец однапред, им се соопштува на родителите што...

На медијацијата за платите во училиштата и градинките: СОНК и МОН...

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) и Министерството за образование и наука денеска во седиштето на Синдикатот одржаа уште една средба за...

СОНК и МОН си дадоа уште 10 дена за преговори за...

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК и Министерството за образование и наука (МОН) на денешната онлајн-средба се договорија преговорите меѓу СОНК...

Доаѓаме до некакви заеднички ставови, рече Неделков по денешните преговори за...

Доаѓаме до некакви заеднички ставови, изјави Јакин Неделков, претседател на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) по денешната рунда преговори со медијатор за...

Градинките примаат деца, во училиштата штрајкот продолжува

Постигнатиот договор меѓу Владата и раководството на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) за зголемување на платите од 12 проценти, не доби поддршка...

Дали децата ни се толку небитни, прашува психологот Косоврасти

Дали децата ни се толку небитни, какви ли генерации ќе продуцираме, за сето ова одговорни сме ние сега, а не овие деца кога ќе...

Градоначалниците да обезбедат заменски воспитувачи и негуватели за градинките во кои...

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска смета дека Владата понудила добар процент на зголемување на платите за вработените во образованието и во...

МТСП: Денес во градинките згрижени за 30 проценти повеќе деца од...

Од вкупно 75 јавни установи за згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст, во 25 предучилишни установи за деца денеска воопшто не се...

Неделков на третиот ден од штајкот: Да се надеваме дека денес...

Денес е трет ден од штрајкот на околу 25.000 вработени во училиштата и градинките, со кој бараат зголемување на платите. Вчерашниот ден помина без...

Вработените во градинките за 5 години добија повисока плата за 21...

Најголем дел од детските градинки работат и ги згрижуваат децата, мал дел градинки во Гази Баба, во Бутел и една градинка во Карпош не...