Ознака: градинка

МФ: Седумдесет и два капитални проекта за подобри услови за живот...

Градинка, јавни објекти, водоводна мрежа, локални патишта се некои од капиталните инвестиции што се реализирани изминатата година, преку Проектот за подобрување на општински услуги...

Објектот Тетекс на градинката Младост во Тетово целосно се реконструира по...

Децата згрижени во објектот Тетекс на градинката Младост во Тетово, од септември ќе посетуваат целосно реновирани простории. Станува збор за најголемата реконструкција на градинките,...

Нова градинка во Џепчиште

Во тетовското село Џепчиште денеска беше пуштена во употреба нова детска градинка со капацитет за згрижување на 50 деца од селото и околината. Станува...

За место во кичевските градинки се чека и по две години

Порастот на градот, целодневниот ангажман на родителите и неинвестирањето во нови детски градинки, им создава големи главоболки на родителите со мали деца од Кичево,...

Долги листите на чекање за упис во градинка

Во Македонија, веќе повеќе од една деценија, родителите се соочуваат со „потребата за фаќање врски“ и за запишување на децата во предучилишните воспитни установи Еден...

Во Куманово пуштена во употреба нова детска градинка “Детелинка”

Денеска во Куманово во зградата на поранешниот Пионерски дом кој се наоѓа во строгиот центар на градот беше пуштена во употреба нова детска градинка...

Два случаи на „коксаки“ вирус во градинката „Пролет“ во Козле

Од Општина Карпош денеска соопштија дека две деца кои престојуваат во градинката „Пролет“ во населба Козле, се заболени со вирусот „коксаки“. Откако матичните лекари го...

Градинката „Ангел Шајче“ од Куманово прослави 60 години од постоењето

Денеска во спортската сала во Куманово во присуство на неколку илјади посетители се одржа голема прослава со која што беа одбележани 60 години...