9.8 C
Skopje
6.12.2021 - 14:51

Ознака: градежништво

Бочварски: Преку јавна дебата ќе креираме нов закон за градење

Министерството за транспорт и врски ја продолжува праксата во носење на реформските закони на транспарентен начин преку вклучување на сите заентересирани страни. Во една...

Градежна комора – РЕК: Објектите да се загреваат со енергетски ефикасни...

Градежната комора на Македонија поддржува измени на законската регулатива кои ќе значат подобрување на квалитетот на градба и ќе придонесат за заштеда на енергија...

Дали брзата железница ќе ги забрза македонските возови?

Отворени за соработка со нашите соседи, Грција и Србија, кои се дел од Коридорот 10 и со сите други заинтересирани страни, одговараат од Владата...

Кнауф 25 години во чекор со светските трендови во градежништвото

Во Струга вчера традиционално по 25-ти пат се одржа Кнауф Академијата чија главна цел, иста како и на останатите настани, семинари и обуки организирани...

Во градежништвото има работници од Индија

Сопствениците на градежната компанија од Самобор, Лејла и Даниел Крежиќ, две години преку оглас неуспешно се обидувале да најдат работници за хидроизолација. Барале и...

Правда од стиропор

Без разлика за кого и да се работи, кога политиката и интересите и одредени центри на моќ се поставуваат над правдата, кога се гази...

Годинава помалку договорени градежни работи во странство

Вкупната вредност на договорените работи на македонската градежна оператива во странство во периодот јануари-септември годинава изнесува 1.207.941.000 денари што е за 40.3 отсто помалку во...

Енергетиката, градежништвото и металургијата предолго работат под низок напон

Стратегиската нерамнотежа во економијата мора да биде ориентир за редефинирање на политиките, кои се клучни за идниот економски раст и развој на нашата земја....

ССК: Градежништвото во фокус на јавно-приватниот дијалог

Подобрувањето на состојбата во градежниот сектор, кој во изминатите два квартали бележи стагнација, било во фокусот на денешната средба на претседателот на Градежната комора...

По пет квартали стагнација, економски пораст од 3,1 отсто

Македонската економија во вториот квартал испорача пораст од 3,1 отсто по пет квартали стагнација. Сепак, овој раст делумно се должи на ниската споредбена основа...