Ознака: градба

РКЕ: Без приклучок на парно, ќе нема одобрение за градба?

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) ќе инсистира со новиот закон за градба, кој се подготвува, при издавање одобрение за градба инвеститорите да се обврзат...

УНЕСКО бара мораториум за градење на брегот на Охридското Езеро

УНЕСКО во најновиот извештај препорачува да го стави природното и културното наследство на Охридскиот регион на листата на загрозено светско наследство, како резултат на...

Мораториумот за изградба на Алипашината џамија не се почитува, охриѓани загрижени

Исламската верска заедница останува на ставот дека градежните активности на Алипашината џамија ќе продолжат и дека нема да прават компромис околу висината на минарето И...

Во јули издадени 276 одобренија за градење

Во јули годинава во Македонија се издадени 276 одобренија за градење или за 34,6 отсто повеќе во однос на истиот месец од претходната година,...

Карпошани велат стоп за урбанистичкото злосторство и за бетонските зданија врз...

Уставниот суд на Република Македонија донесе одлука со која се укина деталниот урбанистички план за градската четврт 3 06 опфат помеѓу булеварот Партизански одреди,...