8.8 C
Skopje
28.11.2021 - 0:15

Ознака: ГПС-уреди

Технологија инспирирана од мравки што може да замени ГПС

Уште од праисториско време, луѓето се ориентираат на земјата преку небото. Сонцето следи предвидлив пат од исток кон запад секој ден, а по зајдисонцето...